top of page
RWB 1.png

ТИМОТ НА КВБ

Пронаоѓање инспирација во секоја голтка

Почитувани наши пријатели,

 

 

Го формиравме Кралски вински бал (Royal wine ball), со цел да организираме вински фестивал, односно вински спектакл во Демир Капија, преку кој ќе ја раскажаме уникатната винска приказна на Демир Капија, а истовремено и повеќевековната винска приказна на Македонија.

 

Преку манифестацијата „КРАЛСКИ ВИНСКИ БАЛ - ДЕМИР КАПИЈА“ сакаме уникатната винска приказна на Демир Капија да продолжи да живее, а сите добронамерни посетители да уживаат во консумирање на незаменливите демиркаписки и македонски вина и во единствените специјалитети на богатата демиркаписка и македонска кујна.

 

Манифестацијата ќе се одржува секоја година во првата половина на месец септември.

Со огромно задовоство сакаме да ви понудиме богат пакет со одлични содржини за сечиј вкус и возраст.

 

На нашиот портал, можете да се запознаете детално со содржините и активностите на фестивалот.

 

Исто така, ќе можете да ги користите услугите на нашиот “RWB catalogue” и “RWB magazine”.

 

Докулку бидете член на “RWB club”, ќе можете да ги користите големите привилегии кои ги нуди КВБ и членовите.

Wine Bottles

Нашата приказна

Почитувани наши пријатели,

 

За време на вашиот престој во Демир Капија, можете да се запознаете со богатото културно-историско наследство од речиси сите периоди на минатото, со извонредниот фолклор и уникатниот мелос, со туристичките атракции, да уживате во природните убавини, да ја почувствувате традицијата, да уживате во консумација на незаменливите демиркаписки вина и во специјалитетите на богатата демиркаписка и македонска кујна.

 

Ако на сето ова се надоврзе љубезноста и гостопримливоста на демиркапијци, вашиот престој во Демир Капија ќе биде комплетен. А ние како добри домаќини, ќе направиме се да се чувствувате како да сте меѓу стари пријатели.

 

 

Искрено ваш,

Кралски вински бал - Демир Капија

Запознајте го тимот

Raka i casa.png

Контакт

ул. „11ти Октомври“ бр. 10А

1442 Демир Капија

Република Северна Македонија

+389 (0)75 718 501

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
Оценете не
Не ми се допаѓа оваНе е доброДоброОдличноГо обожавам ова

Ви благодариме за пораката!

Image by John Murzaku

Наши поддржувачи

bottom of page