top of page

ДК АТРАКЦИИ

Демир Капија е уникатна општина која на посетителите им нуди незаборавно искуство. Овде можете да ја откриете нејзината богата култура, да истражите неверојатна природа и да посетите некои од најубавите места во земјата.

Демир Капија нуди голема разновидност на атракции за да ја направи вашата посета уште попријатна. Од тури со водени знаменитости, неверојатно културно наследство и вкусна локална кујна до културни настани и активности на отворено, има нешто во кое секој може да ужива.

Искусете го најдоброто од она што овој град го нуди и направете го вашето патување незаборавно.

Демиркаписка Клисура

Демиркаписка Клисура

Копришнички водопад

Копришнички водопад

Топли Вирови Дошница

Топли Вирови Дошница

Долина на кактусите

Долина на кактусите

Музеј на виното

Музеј на виното

Пештера „Змејовец“

Пештера „Змејовец“

Пештера „Бела Вода“

Пештера „Бела Вода“

Кинески Колиби

Кинески Колиби

Полиња со лаванда

Полиња со лаванда

Кралска вила Кралица Марија

Кралска вила Кралица Марија

Православна црква „Пресвета Богородица“

Православна црква „Пресвета Богородица“

Црква Св. Петка и излетничко место

Црква Св. Петка и излетничко место

Железнички мост

Железнички мост

Брана Дошница

Брана Дошница

Река Бошава

Река Бошава

Image by John Murzaku

Наши поддржувачи

bottom of page