top of page

ДК АКТИВНОСТИ

Дојдете во Демир Капија за уникатно искуство кое нуди разновидни активности за секого.

Од екстремни активности исполнети со адреналин до порелаксирачки авантури, има нешто што одговара на сите вкусови.

Обидете се со качување по карпи и кајак за да го поттикнете срцето или лежерно да прошетате низ живописните природни патеки и да го истражите прекрасниот локален пејзаж. Достапни се и голем број културни активности, како што е дегустација на вино.

Без оглед на вашата желба, дефинитивно ќе имате незаборавно искуство во Демир Капија.

Качување карпи

Качување карпи

Многу адреналин, исполнетост на душата и забава на едно место. Едноставно се поврзувате со природата.

Спиење на висечки шатор

Спиење на висечки шатор

Без разлика дали сте искусен алпинист или никогаш претходно не сте се искачувале карпи, оваа специјална програма ви нуди врвно искуство за преноќување на карпест ѕид преку кое ќе го вкусите животот на стручните алпинисти, но на многу полуксузен начин.

Кајак и кану

Кајак и кану

Различни начини да ги почувствувате дивите води на реката Вардар, најголемата река во Северна Македонија која тече низ Демир Капија. Можете да уживате сами или во група, во секој случај адреналинот и забавата се неизбежни.

Рафтинг

Рафтинг

Различни начини да ги почувствувате дивите води на реката Вардар, најголемата река во Северна Македонија која тече низ Демир Капија. Можете да уживате сами или во група, во секој случај адреналинот и забавата се неизбежни.

Планински велосипедизам

Планински велосипедизам

Совршен начин да ги запознаете најубавите места во Демир Капија. Има повеќе од 10 рути кои го поврзуваат центарот на градот со најпознатите места.

Планинарење

Планинарење

Набљудување птици

Набљудување птици

Off - road

Off - road

Истражување пештери

Истражување пештери

Параглајдерство

Параглајдерство

Почувствувајте го градот од птичја перспектива. Уникатно искуство полно со возбуда и забава, дури и летање заедно со орлите.

Одење по жица

Одење по жица

Пливање

Пливање

Риболов

Риболов

Лов

Лов

Кампување

Кампување

Дегустација на вино

Дегустација на вино

Image by John Murzaku

Наши поддржувачи

bottom of page